BÖLGELERHABERLERORTA AFRİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dakar, bizim Afrika’yla yeniden buluşmamızın, yeniden kucaklaşmamızın adeta ilk adresi oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 senenin ardından 22 Şubat’ta Senegal’e ziyarette bulunarak Dakar Büyükelçiliği kançılarya binasının açılış törenine katıldı.

Ziyareti sırasında Senegal-Türkiye ilişkilerine dikkat çekerek “Afrika ülkeleri içinde Senegal bizim için gerçekten müstesna bir konumda bulunuyor. Dakar Büyükelçiliğimiz 1960’lı yıllarda Afrika’da açtığımız ilk büyükelçiliklerimizden bir tanesidir. Yine, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA da Batı Afrika’daki ilk ofisini 2007’de Dakar’da açtı. Senegal ve Dakar, bizim Afrika’yla yeniden buluşmamızın, yeniden kucaklaşmamızın adeta ilk adresi oldu. İşte bugün bu güçlü tarihi, kültürel ve beşerî bağlarımızı bir adım daha öteye taşıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Törene, Türkiye ve Senegal milli marşları okunarak başlandı, kuran tilavetleri ile devam edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Maarif Vakfı okulunun öğrencileri karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında şu ifadelere de  yer verdi: “Büyükelçilik binamızı, yeri ve mimarisi itibarıyla Türk kültürünü ve köklü devlet geleneğimizi hakkıyla temsil eden bir yapı olarak görüyoruz. Dakar Büyükelçiliğimiz yeni binalarıyla dünyada örnek büyükelçilik binalarımızdan hamdolsun bir tanesi oldu. Burada vatandaşlarımız onur duyacakları bir büyükelçilik binasına kavuştular. Sizler için en iyi hizmeti vermeye, ülkemizin Senegal’deki mevcudiyetine ve tanıtımına önemli katkılar sağlamaya devam edecektir. Büyükelçiliğimizin kapıları, vatandaşlarımıza olduğu gibi Senegalli kardeşlerimize ve Senegal’de yaşayan herkese açıktır. Senegal’de yaşayan siz kardeşlerimizden tarihiyle büyük, değerleriyle büyük, vicdanıyla büyük bir devletin vatandaşı olduğunuzu bilerek hareket etmenizi bekliyoruz.”

Kaynak: AA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu